Påsken i Benalmadena:

Påsken i Benalmadena er noget ganske særlig. Spanierne er mere religiøse end gennemsnitsdanskeren. Og i påsken bliver religionen meget synlig. Der er næsten daglig påskeprocessioner gennem byen. De kæmpestore figurer af Jesus og Maria opbevares inde i kirken hele året. Men i påsken kommer de ud, og bæres rundt i gaderne i disse store processioner. Vi oplevede dem i 2016. Og blev overvældet. Vi har lagt et par små film her på siden. Men som med alt andet, kan man ikke filme den meget intense stemning, som var den største del af oplevelsen. Lyden af orkestrene i de små gader kan periodevis være meget voldsom. Så det kan være en god idé at medbringe ørepropper. Især til børn.

Ved stupaen (5 minutters gang fra huset) opføres der skærtorsdag og langfredag et skuespil om bl.a. korsfæstelsen. Op mod 100 lokale børn og voksne deltager. Det hele foregår naturligvis på spansk. Men man kan sagtens forstå det meste af historien alligevel. Også et kæmpe opvelse.

Vi blev oplyst, at disse påskeprocessioner hvert år trækker omkring 5 millioner mennesker til Sydspanien. Så det ER stort. Størst naturligvis inde i Malaga. Men i Benealmadena kan alle se. Og føle

2016-03-26_00h24_50